Oud-West? Dit is het Hallenkwartier

Een nieuw bordje Hallenkwartier boven de straatnaam in de De Clercqstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een deel van Oud-West is omgedoopt in Hallenkwartier. In een aantal straten zijn naambordjes aangebracht. De officiële onthulling van het eerste bordje is vanmiddag bij café Hendrix in de De Clercqstraat.

De Hallen drukken in toenemende mate een stempel op de buurt. De gerestaureerde tramremise met de Foodhallen, bioscoop, bibliotheek, winkels en markten trekt grote aantallen bezoekers. De buurt zit sterk in de lift, wat zich vertaalt in nieuwe horeca, winkels en fors stijgende huizenprijzen.

Stadsdeel West en ondernemers werken samen om de buurt aantrekkelijker te maken en beter op de kaart te zetten. Het nieuwe Hallenkwartier omvat de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat, De Clercqstraat, Ten Katemarkt, Jan Pieter Heijestraat, Eerste Constantijn Huygensstraat, Overtoom Oost, Stadhouderskade en uiteraard de Hallen zelf.

Dit jaar vindt opnieuw een Hallenkwartier Festival plaats, na een eerste editie in 2015. Er zijn plannen voor een speciale winterverlichting voor het Hallenkwartier. Ook komt er een stagetraject voor jongeren en herintreders om in de buurt werkervaring op te doen in winkels en horecagelegenheden.