Omdat het kan: donderdag al weekend

Hoogstins2024

Omdat er zoveel te doen is, is het weekend wat De Westkrant betreft vandaag al begonnen. Wat te denken van een potje polkapunk en letters poetsen?

Drie dagen feest in Pacific Parc

Al tien jaar de favoriete plek van veel Amsterdammers om te borrelen, te eten, te dansen en in het zonnetje te zitten. Dat wordt gevierd, en hoe! Pacific Park heeft vanaf donderdag allerlei bands en DJ’s op het programma staan. Tot diep in de nacht is het donderdag tot en met zaterdag dansen op en luisteren naar een ongekende variatie aan muziekstijlen. Denk aan polkapunk, surfrock en psychedelic reggae en ook nog (extra)ordinaire blues. Entree kost € 7,50, maar als je er voor 22.00 uur bent is het gratis om binnen te komen. Dat is wel voor de volhouders, want op vrijdag en zaterdag duurt het feest tot 7.00 uur in de ochtend.

Artiest van de week

Aan het werk van de jonge grafisch ontwerper Sarai de Haan komt geen pixel te pas. Ze zeefdrukt, stempelt en lithografeert alles met de hand. Daar krijgt ze energie van, en dat werkt weer stimulerend voor het creatieve proces, zegt ze. Zij is dit weekend te gast bij Weekender, een platform waarop jonge kunstenaars kunnen exposeren. Sarai is de artiest van aanstaand weekend. De opening is vrijdag 27 maart om 17.00 uur in Fanfare aan de Bilderdijkstraat 174-176.

In de hoge

Zaterdag is het Open Torendag, waarop je in twintig Amsterdamse torens van het uitzicht kunt genieten. In West kun je in het Ramada hotel een rondleiding krijgen en natuurlijk op Floor 17 iets eten of drinken. Ook open en een toren is het REM eiland in de Houthavens. Als je er een kop koffie neemt, krijg je er ook nog eens een brownie bij.

Letters poetsen

En mocht je zaterdag onderweg van het Ramada weer terug de stad in fietsen: Jan Eef gaat de I AMSTERDAM-letters op het Mercatorplein poetsen om ze weer spic en span door te geven aan de volgende locatie. Om 14.00 uur begint het boenen. Je hoeft niets mee te nemen, Jan Eef heeft de spulletjes. Alleen dus even de handen uit de mouwen te steken.

 

DeWestkrant