Onderzoek naar muggenplaag in De Baarsjes

Beeld: Jao Trindad via Flickr
Hoogstins2024

Stadsdeel West laat een onderzoek doen naar de al jaren durende problemen met muggen in De Baarsjes. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Zoals De Westkrant al eerder berichtte, is er al langer sprake van een muggenplaag die vooral bewoners in de Vespuccistraat en James Cookstraat het leven zuur maakt.

De gemeente stelt dat het beheersen van het muggenprobleem de verantwoordelijkheid is van huiseigenaren, maar belooft nu toch een onderzoek in te stellen naar de oorzaak.

Het Buro Regen&Water heeft opdracht gekregen om gesprekken te voeren met betrokkenen, en bij een zevental woningen ter plekke onderzoek te doen, onder meer naar scheurtjes in de fundering. Daarbij wordt volgens De Telegraaf gezocht naar ondiep, stilstaand water waar muggen hun eieren in leggen.

De bewoners hebben eerder een Facebookgroep opgericht met de naam Muggenprobleem in De Baarsjes. Vooral bewoners rond de Vespuccistraat, James Cookstraat en het Mercatorplein melden overlast van soms wel tientallen muggen per nacht.

De gemeente verwees eerder naar de GGD voor de bestrijding van het probleem. Die adviseerde horren te plaatsen en stilstaand water uit emmers en potten te verwijderen.

DeWestkrant