Opnieuw gratis openbaar vervoer voor Amsterdamse kinderen

Foto De Westkrant
Hoogstins2024

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar kunnen vanaf 20 juli weer gratis reizen met bus, tram en metro, onder begeleiding van een volwassene. Deze actie loopt tot 5 januari 2025. Het is mogelijk om vanaf 1 juli gratis reizen voor kinderen aan te vragen.

Amsterdamse gezinnen kunnen vanaf de zomervakantie weer voor een lagere prijs door de stad reizen en op familiebezoek, naar het zwembad of het park. Kinderen reizen elke dag tussen 9.00 en 21.00 uur gratis, tot en met het eind van de kerstvakantie.

Succes
Deze actie liep vorig jaar ook in de zomervakantie. Maar liefst 17.000 kinderen deden mee, een kwart van de kinderen in Amsterdam. Zij maakten samen bijna een miljoen ritten door de hele stad. De gemeente gaat ouders en kinderen goed informeren, via de kinderraad, stadsdelen en scholen. Bij het online aanvragen is hulp mogelijk. Het gratis reizen moet op een persoonlijke OV-chipkaart worden gezet.

Jong geleerd, oud gedaan
Het gaat beter met het openbaar vervoer, na een paar zware jaren. Het zou mooi zijn als nog meer mensen met de bus, tram en metro reizen, en kinderen van jongs af aan leren reizen met het openbaar vervoer, samen met hun ouders. De gemeenteraad heeft voor deze actie 1 miljoen euro beschikbaar gesteld.