Gibraltarstraat dicht voor autoverkeer bij begin en einde schooldag

Drukte aan het begin van de schooldag bij IKC De Boomgaard in Bos en Lommer. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Gibraltarstraat in Bos en Lommer gaat dicht voor autoverkeer rond het begin en einde van de schooldag. De straat is dan een half uur afgesloten voor motorvoertuigen. Met een proef van drie maanden wil de gemeente testen of dit leidt tot een veiligere schoolomgeving.

Aan het begin- en einde van de schooldag bij basisschool IKC De Boomgaard is het druk in de straat. Volgens de gemeente is er veel verkeer, weinig ruimte en weinig overzicht. Dit kan leiden tot onveilige situaties, schrijft stadsdeel West in een brief aan omwonenden.

De straat wordt afgesloten met een uitneembare paal ter hoogte van de Van Gentstraat en bij de Haarlemmerweg. Voetgangers, fietsers en nood- en hulpdiensten kunnen wel de straat in. Het stadsdeel vraagt om kinderen met de fiets of lopend naar school te brengen. Auto’s die op het afgesloten deel geparkeerd staan, kunnen volgens de brief de straat uitrijden via de Doggersbankstraat. 

Voor basisschool Het Winterkoninkje in Oud-West komt een haalbaarheidsonderzoek naar een schoolstraat, zo meldde de gemeente onlangs. De Chasséstraat in De Baarsjes is in september 2021 al na een proef al aangemerkt als ‘schoolstraat’.