Potgieterplein moet veiliger

Potgieterplein in Oud-West
Plantenbakken moeten het Potgieterplein veiliger maken. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Ouders willen maatregelen om het Potgieterplein veiliger te maken voor spelende kinderen. Aan de rand moeten betonnen bakken komen met planten om het verkeer af te remmen. Dat voorstel van bewoners zal volgende week worden besproken door de bestuurscommissie West.

Volgens de initiatiefnemers is onlangs een automobilist door een inschattingsfout op het plein beland, waar regelmatig 150 kinderen spelen. Een ongeluk bleef gelukkig uit, maar het incident geeft aan dat het plein in de Da Costabuurt veiliger moet. De plantenbakken moeten ook foutparkeerders van het plein weren. Ook die zorgen voor onveilige situaties.

Met ruim 250 stemmen kreeg dit voorstel de meeste steun op de website De Stem van West. Steunbetuigingen zijn er onder meer van ouders met kinderen op de School of Understanding in gebouw De Potgieter. Het plein wordt ook gebruikt als speelplek door kinderen uit de buurt en de naschoolse opvang.

Elke maand komt nu het bewonersvoorstel met de meeste stemmen op de agenda van de bestuurscommissie West. In de afgelopen maand ging het om een plan om een stuk van de Houtrijkstraat in de Spaarndammerbuurt te veranderen in een afgesloten speeltuin.

DeWestkrant