Parkeerplekken en ventweg Bos en Lommerweg verdwijnen

In plaats van de ventweg komt er een bredere stoep op dit stuk Bos en Lommerweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het stuk Bos en Lommerweg tussen de Willem de Zwijgerlaan en Admiraal de Ruijterweg krijgt een nieuwe inrichting. De ventweg en 25 parkeerplekken verdwijnen en er komt een bredere stoep met groen en bankjes. 

Voor het project moeten 31 bomen worden gekapt, zo meldt portefeuillehouder Carolien de Heer van stadsdeel West in een brief aan omwonenden en ondernemers. De kwaliteit van de bomen is slecht en ze staan straks niet meer op de juiste plekken, aldus de brief. 

Bankjes
In het najaar van 2021 worden de bomen vervangen door nieuwe zilverlindes, boomvakken -een combinatie van bomen en heesters- en haagjes. De bankjes zijn bedoeld als rustplek voor mensen die minder goed ter been zijn en kunnen bij overlast worden weggehaald, schrijft De Heer.

Veiliger
De ventweg inclusief 17 parkeerplaatsen vervalt en langs de rijbaan worden acht parkeerplekken vervangen door laad- en losplaatsen voor winkeliers. Ook worden maatregelen genomen om de oversteek voor voetgangers veiliger te maken. 

Werkzaamheden
Het stadsdeel nodigde bewoners en ondernemers in 2018 uit om mee te denken over een betere en veiligere inrichting. Het definitieve ontwerp is nu vastgesteld. De werkzaamheden beginnen in maart en gaan een half jaar duren.

Impressie van het stuk Bos en Lommerweg na de herinrichting. (Beeld stadsdeel West)

 

DeWestkrant