Politie houdt coronaspuger aan

Hoogstins2024

Het politieteam Haarlemmerweg heeft een verdachte aangehouden die bij twee incidenten iemand in het gezicht zou hebben gespuugd, terwijl hij ‘corona’ riep. Hij is door agenten op videobeelden herkend en aangehouden, aldus de politie op Facebook.

Het gaat om een 16-jarige jongen die ervan wordt verdacht twee keer in West vrouwelijke buschauffeurs te hebben bespuugd, zo meldt AT5. Het GVB deelde de camerabeelden met de politie, waarna de verdachte kon worden aangehouden.

Inmiddels wordt wekelijks vijf tot tien keer iemand in Amsterdam bespuugd door personen die zeggen het coronavirus te hebben. Dat verklaarde politiechef Frank Pauw eerder tegen de stadszender. Agenten worden er volgens Pauw mee geconfronteerd, maar ook handhavers en personeel in het openbaar vervoer.

Justitie neemt het spugen en dreigen met corona hoog op. Het wordt in principe beschouwd als een poging tot zware mishandeling. Bij een aantal eerdere zaken in het land zijn wekenlange celstraffen geëist, en door de rechter opgelegd.

DeWestkrant