Politie pakt 3 verdachten na drugsdeal, vuurwapen in het spel

Foto Richard Mooyman
Hoogstins

Rond 21 uur vrijdagavond is de politie massaal uitgerukt naar de Bilderdijkstraat nadat een agent in burger om assistentie vroeg. De politieman voelde zich bedreigd door een groep personen waarvan één een vuurwapen vast had, aldus de politie. In totaal zijn drie verdachten aangehouden. 

Agenten in burger zagen op het Bellamyplein dat tussen twee mannen vermoedelijk een drugsdeal gaande was. De koper, een 41-jarige Brit, werd aangehouden nadat hij bevestigde drugs te hebben gekocht. De verkoper liep richting de Bilderdijkstraat waar de tweede politieman hem staande hield. De verdachte zette het op een rennen, maar werd in de kraag gevat. 

De politieagent voelde zich genoodzaakt om de verdachte los te laten toen een groep van circa vijftien personen uit een horecagelegenheid zich richtte tot de agent, aldus de politie. Omdat de agent zich bedreigd voelde, pakte hij zijn dienstwapen en rende de groep volgens de politie weer het pand in. De agent trok opnieuw zijn dienstwapen toen hij zag dat een persoon die weer naar buiten was gelopen een vuurwapen had, aldus het persbericht.

De gearriveerde politie-eenheden sommeerden de bezoekers naar buiten. Een 33-jarige man uit Amsterdam bleek inderdaad een vuurwapen te hebben en werd aangehouden. De vermoedelijke verkoper, een 26-jarige Amsterdammer, werd aangehouden in een binnentuin aan de Bilderdijkkade. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Doneer