Politie zoekt ‘levensgevaarlijke man’ via matrixborden

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

-UPDATE- De politie heeft woensdag matrixborden geplaatst op de Wiegbrug in De Baarsjes, met de boodschap dat ze op zoek is naar de daders van de schietpartij in de nacht van 7 op 8 oktober vorig jaar. Voor café Ulfet in de Jan Evertsenstraat werd toen een 44-jarige man doodgeschoten met meerdere kogels. Twee andere mannen raakten gewond. Volgens de politie is de schutter een ‘levensgevaarlijke man’.

Opsporing Verzocht besteedde in december aandacht aan de zaak. Het slachtoffer was de 44-jarige Hakan Aradas. Hij wilde met wat vrienden na sluitingstijd nog naar een Turks café en kwam terecht bij Ulfet. Daar raakte hij slaags met een groepje mannen. Een van hen trok een wapen en schoot. De politie heeft het sterke vermoeden dat de mannen die betrokken waren bij de ruzie, uit de buurt komen.

Bij Opsporing Verzocht werd een aantal getuigen opgeroepen, waaronder een fietser en een automobilist. Waarschijnlijk zijn die niet gevonden of leverden ze geen bruikbare tips op. De politie looft namelijk € 20.000 uit aan degene die een tip heeft die leidt tot aanhouding van de dader.

Speciale politiepost

In verband met het onderzoek is de politie op vrijdagmiddag 19 mei met een speciale post aanwezig op het Witte de Withplein. Iedereen wordt uitgenodigd daar video’s van het incident te komen kijken. Op woensdag 24 mei staat de speciale politiepost op de hoek van de Jan Eef met de Admiralengracht.

DeWestkrant