Poolse theatermakers ‘doen lekker gek’

Wojtek Cecherz en Karolina Sokołowska. (Foto Przenek Siemion)
Hoogstins2024

Het Polanentheater in de Spaarndammerbuurt staat tussen 8 en 15 september in het teken van Pools theater rond het thema migratie en wonen in een nieuw land. De Amsterdamse Polen Wojtek Cecherz en Karolina Sokołowska spelen 6:10 to Eindhoven als onderdeel van het Amsterdam Fringe Festival.

Het is een kleinschalig, intiem toneelstuk over minder bekende facetten van het leven van Oost-Europeanen in Nederland, zo stellen de theatermakers. “Wij doen lekker gek en wij spelen vrijwel uitsluitend in het Pools. Oké, oké, met Nederlandse boventiteling, dat dan wel. Rauw, zonder poespas en zonder overbodig decor gaan wij met jullie in gesprek over migratie en vloeibare identiteiten.” 

Nostalgisch

De titel van het theaterstuk verwijst naar een populaire lowbudgetvlucht van het Poolse Katowice naar vliegveld Eindhoven, voor veel Oost-Europeanen toegangspoort tot Nederland. Sokołowska en Cecherz zijn professionele theatermakers die hier al een aantal jaren wonen. Zij houden erg van Amsterdam en fietsen, maar zijn ook ‘heel nostalgisch’ over hun land van herkomst.

Speeldata:

zaterdag 8 september 21:30 uur

dinsdag 11 september 21:00 uur

woensdag 12 september 18:30 uur

zaterdag 15 september 21:00 uur 

http://amsterdamfringefestival.nl/programma/610-to-eindhoven/

DeWestkrant