Prikken zonder afspraak op Westergasterrein

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Op het Westergasterrein is een mobiele priklocatie neergezet. Vanaf vandaag tot en met vrijdag 3 september is het mogelijk om hier gratis en zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. De priklocatie staat op het plein ter hoogte van de ingang tegenover de Van Limburg Stirumstraat. 

De mobiele priklocatie is onderdeel van de aanpak om de vaccinatiegraad te verhogen in delen van de stad waar die achterblijft. De gemeente hoopt op het Westergasterrein zowel buurtbewoners als parkbezoekers te bereiken.

Het is mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen voor een eerste of tweede vaccinatie, aldus de gemeente. De keuze is tussen een vaccin van Janssen of Pfizer. De priklocatie is open van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 18.30 uur. 

De gemeente vraagt om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen, zoals een paspoort of rijbewijs. Personen zonder legitimatiebewijs of Burgerservicenummer kunnen volgens de gemeente ook langskomen voor een prik.

Nieuw-West
Ook op Meer en Vaart in Nieuw-West is een mobiele priklocatie neergezet. Vaccinaties zonder afspraak zijn hier tot 30 september mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 13 tot 18.30 uur.

DeWestkrant