GroenLinks-PvdA, DENK of PVV? Bekijk hier wie de grootste werd in je buurt

Screenshot van de kaart met de grootste partij per stembureau. Inzoomen kan via de link in het artikel.
Hoogstins2024

In bijna alle buurten in stadsdeel West is GroenLinks-PvdA de grootste partij geworden bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. DENK werd grootste in een flink aantal buurten in Nieuw-West. Landelijk winnaar PVV van Geert Wilders werd de grootste bij drie stembureaus in Nieuw-West. 

De resultaten voor je buurt kun je opzoeken op de interactieve kaart die de gemeente online heeft gezet. Eerder werd al bekend dat GroenLinks-PvdA in Amsterdam met 33,8 procent de grootste is geworden. De PVV behaalde hier 9,6 procent en werd vierde partij. DENK eindigde als vijfde partij in Amsterdam met 7,5 procent.

Per stemlokaal kan de uitslag sterk verschillen, zo blijkt uit de gemeentelijke kaart. Stemmers in stadsdeel West maakten op vrijwel alle locaties daar GroenLinks-PvdA de grootste. Alleen bij een stemlokaal op de Bos en Lommerweg werd DENK de grootste. 

In Nieuw-West ging de overwinning vaak naar DENK. Ook Groenlinks-PvdA werd op een flink aantal plekken winnaar. Bij drie stemlocaties in Nieuw-West werd de PVV de grootste: de Eliza van Calcarstraat, Hechtelstraat en Ecuplein.

https://maps.amsterdam.nl/verkiezingen_tk23/