Vaste koffiedrinkers teleurgesteld na verbanning uit de Filmhallen

De foyer van de Filmhallen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Al jaren gaat Frank van Oudheusden graag koffiedrinken bij de Filmhallen. Zonder naar de film te gaan. Hij is niet de enige. Vooral ’s middags zijn er meer koffiedrinkers in de foyer van het bioscoopcomplex in De Hallen. “Altijd is het leuk en gezellig.” 

Een kopje koffie drinken kon volgens hem altijd zonder kaartje voor de film. Maar nu mag dat niet meer. “Het blijkt dat er mensen zijn die stiekem naar de film gaan, zonder te betalen”, aldus Van Oudheusden. “Jammer dat anderen het verknallen voor de goedwillende mensen.”

“Je kunt natuurlijk ergens anders koffie gaan drinken, er zijn genoeg plekken waar dat kan in West. Maar onze voorkeur gaat juist uit naar de Filmhallen.” Veel koffiedrinkers zijn teleurgesteld, aldus Van Oudheusden. 

De Westkrant vroeg directeur Alex Rutten van de Filmhallen om een reactie. “In principe mogen alleen mensen met een kaartje naar binnen”, aldus Rutten. “Anders moeten we bij elke zaal controle doen en met negen zalen wordt dit een hele klus die ook nog eens veel personele inzet vergt. En personeel is lastig te krijgen.” 

“We maken wel eens een uitzondering voor vaste bonafide koffiedrinkers, maar het maken van uitzonderingen kan makkelijk voor lastige situaties zorgen”, aldus Rutten. 

Maar geconfronteerd met de teleurstelling van vaste koffiedrinkers als Van Oudheusden belooft hij om met de bioscoopmanager te gaan kijken naar een manier om hen weer toegang te geven tot de foyer. “Bijvoorbeeld met een speciaal pasje.”

Frank van Oudheusden reageert opgetogen op het nieuws. “Wat een geweldig idee, ik ben erg blij dit te horen. Ik kan niet wachten tot het zover is.”