Fou Fow Ramen opent pop-uprestaurant in De FilmHallen

Hoogstins2024

De première van de gerestaureerde versie van Tampopo, een Japanse klassieker over de zoektocht naar de perfecte noedelsoep, is een feestje waard. Vandaar dat Fou Fou Ramen van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus tijdelijk een zaak opent in De FilmHallen.

Jarenlang was het menu in Japanse restaurants in Amsterdam behoorlijk monotoon: sushi, sashimi en teppanyaki. Jonge pioniers als Taka Kitamura en Fow Pyng Hu maakten daar korte metten mee. Taka bracht de okonomiyaki, een hartige Japanse pannenkoek, naar Amsterdam. Door Fow begonnen Amsterdammers kommen Japanse noedselsoep ‘weg te tikken’.

Ramen-imperium
Deze chef-kok, die van oorsprong filmmaker is, heeft inmiddels twee vestigingen in de stad: een op de Elandsgracht en een in de Van Woustraat, op de plek waar ooit het Thaise restaurant White Elephant zat. Je vindt er verschillende gyoza, gefrituurde kippenvleugels en andere happen. Maar de keizer van dit imperium is ramen, de geliefde Japanse noedelsoep; op basis van diverse bouillons – varken, kip, vega – en met uiteenlopende toppings. Van 17 tot en met 19 augustus kun je voor 5 euro een dampende kom kip- of vegaramen scoren bij het pop-upfiliaal in De FilmHallen, nadat je je toegangsbewijs voor Tampopohebt laten zien.

Zoektocht
In deze culinaire Japanse komedie staat eetcafé-eigenaar Tampopo er alleen voor als haar man overlijdt. Haar ramen is niet best en haar zaak lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn hulpje trekken zich haar benarde situatie aan en besluiten haar te helpen. Samen beginnen ze aan een epische zoektocht naar de perfecte ramen. Een smakelijke, grappige en ontroerende film waarin de traditionele Japanse noedelsoep wordt verbonden aan vriendschap, seks, liefde en de dood. Inmiddels is deze film uit 1985 gerestaureerd. Om de release van deze klasiekers te vieren, bedachten De FilmHallen, Fou Fow Ramen en limonadeproducent Neko Jusu een ramen-evenement in Oud-West. Nóg een reden om naar de FilmHallen te gaan. Surf voor meer informatie naar: filmhallen.nl/ramen