Rennen met vuur van de vrijheid

Hoogstins2024

In de nacht van 4 op 5 mei begint een team hardlopers weer aan een estafette om het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar het Amsterdamse Westerpark te brengen. De organisatie is op zoek naar meer hardloopliefhebbers die mee willen doen. De totale afstand is ruim honderd kilometer, waarvan veel lopers zo’n 15 tot 20 kilometer voor hun rekening zullen nemen.

Tijdens de Bevrijdingsvuurestafette 2015 wordt in meerdere trio’s gelopen en gefietst: een loper wordt telkens begeleid door twee deelnemers op de fiets. De etappes zijn ongeveer vijftien kilometer lang, waarin deelnemers vijf kilometer lopen en tien kilometer fietsen. Het is volgens de organisatie gebruikelijk dat lopers drie of vier etappes voor hun rekening nemen.

De estafette vergt nogal wat van de lopers. Onderweg kunnen zij gelukkig uitblazen in de bus die over de gehele route meerijdt. En ’s ochtends om acht uur is er voor alle deelnemers onderweg een ontbijt. De huldiging vindt om half drie plaats in het Westerpark. Inschrijven is mogelijk tot 19 april via amsterdam.nl. Voor meer informatie mailen naar Yoeri Bos, y.bos@amsterdam.nl

DeWestkrant