Geld voor sessies met zzp’ers

Hoogstins2024

Er komt meer aandacht voor de zzp’ers in Amsterdam-West. Divosa, de vereniging van managers van Sociale Diensten, stelt hiervoor € 4000 beschikbaar. Het stadsdeel legt € 2500 bij voor een project dat bestaat uit ‘interactieve sessies’ waarin deelnemers een blik werpen op de positie van ondernemers en hierover in gesprek gaan.

Volgens Divosa zijn deze gesprekken nodig, omdat de inkomenspositie van deze groep onderbelicht is en heeft ze meer moeite het hoofd boven water te houden. Bovendien is het aantal zzp’ers toegenomen.

Amsterdam kent 50.000 zelfstandigen zonder personeel. In 2011 kwam 11 procent van hen uit West, in 2013 was dat aandeel 19 procent. Daarbij vallen zzp’ers ook net iets vaker in de laagste inkomensgroep (minder dan € 1000 per maand) dan mensen in loondienst of met een uitkering. “Bij armoedebestrijding wordt vaak niet gedacht aan de zzp’ers”, verklaart woordvoerder Mirjam van Kerkwijk van het stadsdeel de aandacht voor deze groep werkenden.

Doel van de gesprekken is uiteindelijk komen tot een manier waarop schulden bij zelfstandigen voorkomen kunnen worden. Want volgens de organisatoren van de bijeenkomsten vinden zzp’ers het vanwege hun ‘enorme ondernemersdrive’ lastig om toe te geven dat het slecht gaat. Daardoor worden serieuze problemen pas in een laat stadium gesignaleerd.

Voor de sessies met netwerkborrel en hapjes na zijn 20 ondernemers nodig. Aanmelden kan bij Rinkse van Duifhuizen: info@rvdpct.nl

 

DeWestkrant