D66 grootste partij in West

Campagnebord op Surinameplein in 2015. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

D66 heeft van alle politieke partijen de meeste leden in stadsdeel West. Met 825 leden is deze partij inmiddels groter dan de PvdA (720 leden) en GroenLinks (700 leden). Dat blijkt uit cijfers die de partijen hebben doorgegeven op verzoek van De Westkrant.

Bij de verkiezingen woensdag 18 maart voor Provinciale Staten kunnen de verhoudingen anders uitvallen, maar de aantallen geven wel een indicatie over de achterban van de partijen in stadsdeel West. D66 meldt een flinke groei in West, alleen dit jaar al 25 leden.

In omvang zijn de drie coalitiepartners in de bestuurscommissie van West -D66, PvdA en GroenLinks- dus aan elkaar gewaagd. Met 500 leden komt de SP op de vierde plaats. Met een groeiende tendens, voegt Jaap Molenaar van de SP daar aan toe. De VVD heeft in West rond de 300 leden.

De Piratenpartij, die een zetel heeft in West, kon geen opgave doen van het aantal leden. Volgens deelraadslid Jelle de Graaf kunnen alleen de secretaris en penningmeester bij de exacte cijfers, en die zijn ziek en afwezig. ’’We gaan zorgvuldig met onze ledengegevens om’’, meldt De Graaf.