Robbert Steer, dj en astroloog: ‘Met andere ouders kan ik rustig drie uur op een bankje zitten’

Robbert Steer met dochter. (Foto Katja Koval)
BoLo9juli

Als DJ Chaos maakte Robbert Steer (49) in de jaren negentig furore; hij stond aan de wieg van de drum-’n-bass scene in Amsterdam. Tegenwoordig is Baarsjesbewoner Steer eveneens astroloog, en vader van de vierjarige Lucy. Nieuwe aflevering in de serie Mijn West. 

Favoriete speeltuin
“Mijn favoriete speeltuin is op het J.J. Cremerplein, die van Lucy in het Wachterliedplantsoen. Het Cremerplein is chill, want groot en Berlijn-achtig. Daar kan ik met andere ouders rustig drie uur op een bankje zitten, en spelen de kinderen ver weg. Het Wachterliedplantsoen is een vierkante open bak, waar Lucy veel kan doen: samenspelen met kindjes, klimmen in de toestellen, geitjes kijken.”

Speeltuin Wachterliedplantsoen. (Foto Richard Mooyman)

Mooi feestje 
“In OT301 aan de Overtoom waren vaak mijn feestjes, maar sinds Covid-19 helaas niet meer. In Ruigoord kon ik laatst nog een feestje organiseren. Tussen de sets door was er een live optreden, en Lucy stond te dansen in de kerk. Er waren relatief weinig mensen, en dat is een consequentie van het nieuwe uitgaan. Covid-19 zorgt voor een andere ervaring, en daar hebben we het mee te doen. De focus mag naar buiten gericht worden, met meer ruimte, minder mensen, maar wel die groepservaring. Ik ben positief over die transformatie.”

De kerk van Ruigoord. (Foto Richard Mooyman)

Tot rust komen
“In het tuinhuisje, in mijn tuin, met een jointje, muziek luisteren en -maken.”

Mag anders
“Overdag mag er meer leven zijn op straat. Mensen gaan weg uit de buurt om te werken, dus overdag is er weinig dynamiek. Pas om 18.30 uur gaat men sporten, en is het park goed bezocht. Dat komt door de samenstelling van de stad, er zijn veel mensen met een 9-tot-5 mentaliteit. Amsterdam is een beetje een calvinistisch dorpje: de aandacht ligt bij werken. Covid zorgt ook hier voor beweging in positieve zin, de scholen hebben andere ritmes en veel mensen werken thuis, in de buurt.”

Met vrienden
“Ik spreek vooral af met vrienden, vriendinnen, buren en andere ouders die in West wonen. We gaan bij elkaar langs, al is dat nu minder, of we ontmoeten elkaar buiten bij de speeltuin. De horeca in West vind ik doorgaans niet zo aantrekkelijk, en het is duur geworden, vooral de afgelopen vijf jaar. Vanaut op de Postjesweg vind ik wel leuk, daar gaat het meer de Berlijnse kant op.” 

Vanaut. (Foto Patricia Jacob)

Mooi om te zien
“Het skatepark in het Rembrandtpark heeft een mooie sunset. Het is een van de weinige plekken met een weids uitzicht.”

Doneer