Rondje Azië op het Westergasterras

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Of je nu trek hebt in Japans, Thais of Koreaans, bij het Westergasterras vind je het allemaal. Vanaf je luie stoel maak je hier een culinaire reis door heel Azië.

Internationaler dan het Westergasterras wordt het niet in het Westerpark. Elke donderdagavond zwaaien heupen als bezetenen en tikken hakken er lustig op los tijdens Summer Breeze, het heetste Latin-dansevent van Amsterdam. Als de salsa, bachata, zouk en kizomba op het Klönneplein is gestopt, krijgt Azië weer ruim baan. Op een van de banken binnen, de stoelen op het terras of de zitzakken/strandstoelen bij het water, kun je dan je buik vullen met lekkers uit het Verre Oosten.

Oosterse borrelplank
Volgens de website heeft het menu een Oriëntaalse twist, maar dat is te zacht uitgedrukt: Azië druipt uit elke porie van de kaart. Te beginnen bij de borrel. Als opstarter is er een oosterse borrelplank, waarbij sushi, Thaise viskoekjes, gyoza’s en Thaise groene currykroketten tegen elkaar schurken (24,50 euro). Mocht je daarna nog ruimte hebben, dan marcheren op verzoek Balinese spareribs, een pittige Koreaanse ossenhaasspies of een in een bananenblad gegaarde zeebaars met limoenblad naar jouw tafel. Een en ander kun je afsluiten met Holtkamp-taart of een Vietnamees dessert van kokoscrème met karamel, geroosterde kokos en limoenrasp.

Vegan massaman curry
Dat Vietnamese dessert is trouwens vegan, net als de Thaise massaman curry met tempeh, aardappel, bimi en bamboescheuten (15,50 euro) en de wrap met gebakken tofu, edamame bonen, taugé, komkommer, babyspinazie en hoisin. Daarnaast zijn er ook vegetarische opties, zoals de Japanse pannenkoek (okonomiyaki) met bosui, Japanse mayo en tonkatsu-saus. Iedereen kan dus zijn lol op tijdens deze culinaire trip door Azië vanuit het Westerpark!

DeWestkrant