Costa Sloterplas

Het Sloterstrand (foto: Martine de Vente)
Hoogstins

Waarom naar Bloemendaal of Bakkum als je ook in West naar het strand kunt? Aan de Varkensbaai, aan de noordkant van de Sloterplas wordt as we speak een zandstrand aangelegd waar kinderen naar hartenlust kunnen scheppen en graven. Terwijl de graafmachines nog bezig zijn met de aanleg, waren de eerste kleine badgasten gisteren al begonnen aan hun zandkasteel.

De vernieuwing van de Varkensbaai is onderdeel van een groter plan om de Sloterplas aantrekkelijker te maken. Zo is bij het Osdorpplein een heuse boulevard ontstaan met bankjes. Ook hier kun je zwemmen, getuige de gele ballenlijn in het water.

Maar ook hier is het nog niet helemaal af. Her en der zijn straatmakers bezig met het aanleggen van straatmeubilair. Wel kun je er aanleggen met een bootje en dan vertoeven in de horeca aan de plas.

Verder zijn er op diverse plekken rond de plas zwemtrappetjes aangelegd. Onder andere bij het restaurant Oostoever, dat een metamorfose heeft ondergaan. Voorlopig staat het pand nog leeg, de horecavergunning is wel al aangevraagd, op de naam Suada Restaurant.