School niet blij met terras

Hoogstins2024

Het bestuur van de Sint Janschool gaat morgen op een informatie-avond zijn bezwaar kenbaar maken tegen een terras en horecavergunning bij de Chassé Dance Studio’s, zo staat te lezen in de nieuwsbrief van de school. De school vindt dat drank en horeca en de aanwezigheid van kinderen niet samengaan. De ingang van de Sint Janschool is pal naast het geplande terras.

Het schoolbestuur vraagt zich bovendien af of de kinderen weer kunnen spelen op het kerkplein, als de verbouwing is afgerond. Nu spelen de kinderen van de school tussen de middag en na school op het Kortenaerplein.

Chassé Dance Studio’s maakte eerder tegenover De Westkrant kenbaar in gesprek te zijn geweest met de buren rond de Chassékerk. Morgen, woensdag 10 juni is een informatie-avond van het stadsdeel, waarop buren geïnformeerd worden over de openings- en sluitingstijden.

Volgens het stadsdeel zijn die vorig jaar in overleg met de bewoners bepaald. In een advies voor de vergunning zal het zomerterras van 7.00 uur tot 22.00 uur open zijn en het winterterras van 10.00 tot 20.00 uur. Het café zal iedere dag open zijn vanaf 7.00 uur tot 24.00 uur, en op vrijdag en zaterdag tot 1.30 uur.

DeWestkrant