Slaapcabines CityHub open

Hoogstins2024

Hotel CityHub bij De Hallen opent vandaag officieel de deuren. Het nieuwe, betaalbare hotel met vijftig 2-persoons slaapcabines draaide afgelopen weken al proef. ’’We hebben veel positieve reacties gekregen en het aantal boekingen is nu al enorm’’, zegt mede-initiatiefnemer Pieter van Tilburg (29).

Het hotel is gevestigd in een voormalige meubelloods aan de Bellamystraat. Daarin zijn vijftig slaapcabines geplaatst. Douche en toiletten worden gedeeld met andere gasten. CityHub ziet zichzelf als hotel van de toekomst. Gasten kunnen zelf 24 uur per dag inchecken en gebruik maken van een speciale app. Daarmee kunnen ze licht en muziek bedienen, maar ook wegwijs worden in de stad.

Een aantal buurtbewoners maakte bezwaar tegen de komst van het hotel, uit angst voor overlast door backpackers. CityHub zegt echter niet te mikken op rugzakkers, maar op jonge professionals en koppels tussen de 20 en 35 jaar. Stadsdeel West ziet CityHub als een uniek concept, dat goed past binnen het hotelbeleid.

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg. Zij probeerden het concept na een crowdfundingcampagne met succes in het klein uit op een andere locatie in Oud-West. Met hulp van een private investeerder en ABN Amro kon vervolgens CityHub bij De Hallen worden ontwikkeld. Een cabine voor twee personen is te boeken vanaf 50 euro per nacht.

DeWestkrant