Stadsdeelcommissie: nu niet stoppen met Bos en Lommermarkt

De Bos en Lommermarkt. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Bos en Lommermarkt wordt uiterlijk 1 november opgeheven. De stadsdeelcommissie in West legt zich daar niet bij neer. Het besluit moet worden opgeschort, zo stelt een meerderheid in een motie die dinsdagavond is aangenomen. 

Het besluit van het dagelijks bestuur tot opheffing van de markt moet eerst zorgvuldig worden besproken, aldus GroenLinks, VVD, Bij1, PvdA en DENK in de motie. Zij zien mogelijkheden om de Bos en Lommermarkt in een andere opzet of op een andere plaats toch voort te zetten. 

De stadsdeelcommissie stelt dat het geen kans heeft gehad om zich uit te spreken over het besluit om te stoppen met de markt. De irritatie hierover mondde dinsdagavond uit in een motie die werd ingediend door de fractie van coalitiepartner GroenLinks. 

De meeste fracties voelen zich gepasseerd bij het besluit dat dagelijks bestuurder Thomas Hermans (D66) onlangs naar buiten bracht. Per 1 mei gaat het aantal marktdagen al van twee naar een per week. Uiterlijk per 1 november stopt de markt helemaal. De markt kampt volgens Hermans met te weinig kramen en bezoekers. 

Dagelijks bestuurder Hermans werd verrast door de motie van onder meer coalitiepartners GroenLinks en PvdA. Zijn eigen partij D66 stemde tegen. Het opschorten van het besluit zorgt volgens Hermans tot onzekerheid voor de marktondernemers. Hij erkende wel dat hij de stadsdeelcommissie ‘beter had moeten betrekken’ bij het besluit. 

Hermans herhaalde dat er een verkenning komt naar mogelijkheden voor een kleine voedselmarkt in Bos en Lommer.