Train je geest bij dit café in Westerpark

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij The Meditation Cafe in Westerpark kun je je sinds kort laven aan compassie, loving-kindness en begeleide meditaties.

Op weg naar Café Amsterdam liep ik er vorige week bijna voorbij. Niet zo gek als je in gedachten al aan een fabuleuze gemberbolus met vanille-ijs zit. Maar toen ik door een losse sneakerveter werd afgeremd, zag ik opeens dat op het Waterspiegelplein een nieuwe zaak was geland, niet ver van de winkel met tweedehands fietsen. Het bleek een café te zijn, maar dan wel eentje van het spirituele soort: The Meditation Cafe.

Loving-kindness
Je kunt je er laven aan compassie, loving-kindness en – guess what? – begeleide meditaties. Elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur is er een avondmeditatie. Je wordt er in het Engels doorheen gemompeld en aan het eind is er tijd om vragen te stellen. Op woensdagochtend kun je langsgaan voor hetzelfde recept, maar dan van 9.00 tot 9.50 uur. Voor iedere meditatie betaal je 10 euro persoon. Als die prijs niet past in je budget, dan mag je betalen wat je kunt missen.

Blije boeddha
Wat moet het fijn zijn om de kunst van het mediteren te beheersen en als een soort blije boeddha door het leven te gaan: volledig in control en niet van je stuk te brengen door wie of wat dan ook. Het is mij niet gelukt om ook maar enigszins in de buurt van deze staat van zijn te komen. Talloze mediatiesessies en oeverloze potjes yin yoga ten spijt. “Het trainen van je geest is net zoals het trainen van spieren”, zei een docent ooit. “Het vergt beiden geduld.” En precies dát is nou zo lastig op te brengen. Maar vast niet compleet onmogelijk. Volgende week maar eens proberen!

https://themeditationcafe.nl

 

DeWestkrant