Uit: Roze Dagen

Hoogstins

Het is zo ver: het verraderlijke weer waarin het vanaf binnen lijkt alsof de zonnestralen ons buiten met 25 graden tegemoet komen, maar dat toch een matig graadje of 5 met een stevige wind blijkt te zijn. Maar we zijn en blijven Nederlanders, dus zodra het weer van grauw naar ‘overwegend zonnig’ gaat zitten we ingepakt als een stel peuters op skivakantie op de terrassen die de stad te bieden heeft. Nu hebben we goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de zon zich dit weekend niet meer vertonen zal. Het goede nieuws is: het is weekend! Dus genoeg andere dingen te doen.

Straatjuwelen

In het kader van de tentoonstelling Straatjuwelen organiseert galerie MLB op de Witte de Withstraat de workshop Mooi! Gevonden op straat. Hier kan je dingen die je normaliter op straat over het hoofd zou zien, of prul zou vinden een tweede leven geven als bijvoorbeeld een broche. Kan je altijd een beetje Amsterdam-West bij je dragen. MLB galerie, 14 maart tussen 15.00 en 17.00 uur voor 2 euro. Voor meer informatie, kijk op www.mlbgalerie.nl.

Turbopoliepen

Er is kermis! Fanney wordt hier heel enthousiast van, Theuntje kan er wel van huilen. Het goede nieuws is, voor de mensen die niet warm worden van een middagje turbopoliepen en boosteren is er de TonTon Club XL. Denk aan pinball-apparaten, glitters en allerlei andere dingen die geluid maken en flitsende lichten hebben. Deze zelfbenoemde “newschool arcadehal” houdt huis in de Westergasfabriek en is het hele weekend te bezoeken vanaf 13.00 uur.

Roze filmdag

En dan voor de filmliefhebbers onder ons: de Roze Filmdagen in het Ketelhuis. Een enorm assortiment aan films, documentaires, korte films en hier en daar een talkshow zullen worden aangeboden. Als je een beetje geluk hebt, zit er een regisseur of acteur in de zaal. Het programma staat op de website, we zouden het graag hier neerzetten maar het zijn zo’n 110 films dus we geven jullie met liefde de link: http://www.rozefilmdagen.nl/programma.