Unicorns en Freakshakes bij de Corner Bakery

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De tweede vestiging van de Corner Bakery is open. Bezoek dit Instagram-fenomeen in Nieuw-West als je zin hebt in een visueel spektakel.

Ken je de wondere wereld van de Corner Bakery al? Zelfs Alice in Wonderland zou ogen te kort komen in dit zuurstokachtige decor vol stippen en wilde plantenprints. Achterin staan torenhoge taarten met dotten slagroom en frutsels in alle kleuren van de regenboog. Het is hier zó girly-girly en droomachtig dat je niet gek zou opkijken als My Little Pony binnen zou draven voor een Unicorn, roze chocolademelk met slagroom, of een Freakshake, een milkshake met een donut naar keuze.

De Corner Baker vuurt een visueel spektakel op je af. Via Instagram wist de zaak dan ook de harten van tieners en twintigers te veroveren. De zaak zat al in Zuid. De tweede vestiging ging twee weken geleden open en zit op het Koningin Wilhelminaplein in Nieuw-West. Het contrast tussen binnen en buiten had niet groter kunnen zijn. Op zondagmiddag is het er buiten net zo stil als in een gemiddeld dorp in Drenthe, binnen is het net een kippenhok in het kwadraat.

Versuft door het contrast kijk ik om me heen: borden met stapels red velvet pancakes, joekels van bowls met vers fruit, kokos en granola, UFO-achtige broodjes met pulled beef. De Bruno Mars look-a-likes tegenover me giechelen om het perfecte hartje op hun cappuccino en proberen daarna zwoel te happen in hun Corner Burgers. Ze hebben, zo begrijp ik, een ‘lekkere chick’ gespot. Nadat mijn banana bread op is, houd ik het voor gezien. Die gasten zitten echt niet te wachten op een soort moeder die ze in de gaten houdt. Mama has left the building.
https://www.facebook.com/pages/Corner-Bakery-Amsterdam-West/515855528781115