Veel busjes op autovrij GWL-terrein

Het autovrije GWL-terrein, met rechts een. geparkeerde auto. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op het autovrije GWL-terrein in Westerpark rijden en parkeren steeds meer auto’s. Het gaat vooral om busjes van aannemers, verhuizers en besteldiensten, zo stelt de Koepelvereniging GWL-terrein. Bestuurslid Jan-Willem Kluit vroeg dinsdagavond aandacht voor dit probleem bij de stadsdeelcommissie West.

Het gaat om een ‘fantastische buurt’ met 1500 bewoners, aldus Kluit. Auto’s moeten aan de randen van de milieuwijk parkeren, maar bewoners zien steeds meer busjes op het terrein. “Dat is een gevaar voor de kinderen die er spelen. Die zijn er niet op bedacht, want het is een autovrije buurt”, aldus Kluit.

Paaltjes die verkeer moeten tegenhouden, functioneren niet goed. Sloten zijn kapot en de paaltjes kunnen er makkelijk worden uitgehaald, volgens Kluit. Hij vroeg het stadsdeel om de paaltjes te repareren en om betere handhaving. Er is ook hinder door brommers en e-bikes die het terrein gebruiken als doorgangsroute.

Dagelijks bestuurder Ester Fabriek beaamde de problemen. Ze meldde dat er sinds 8 november dagelijks handhavers langsgaan, en dat er boetes zijn uitgedeeld. Er zijn volgens haar ook voertuigen die een ontheffing hebben. Binnenkort wil ze naar het GWL-terrein om te zien wat verbeterd kan worden. 

Handhavers controleren een geparkeerde bedrijfsauto op het GWL-terrein. (Foto Richard Mooyman)