Stadswarmte voor GWL-terrein en appartementen Haarlemmerweg

Het Brettenpad tussen Molenwerf en het Westergasterrein gaat een half jaar dicht. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het GWL-terrein en de nieuwe appartementencomplexen op het voormalige ING-terrein langs de Haarlemmerweg krijgen een aansluiting op stadsverwarming. Fietsers op het drukgebruikte Brettenpad moeten vanwege de werkzaamheden vanaf maandag een half jaar omrijden via de Haarlemmerweg.

Vattenfall breidt het warmtenet van het Afval Energiebedrijf Amsterdam (AEB) verder uit richting Bos en Lommer en Westerpark. Bij het AEB wordt door verbranding van afval zowel stroom als warmte opgewekt. De autovrije ecowijk op het GWL-terrein krijgt nu een aansluiting, evenals de toekomstige woningen van Westerpark-West.

Volgens de gemeente is stadswarmte duurzame warmte. Maar de gemeente wil de uitstoot door het AEB van CO2 verder gaan terugbrengen door het broeikasgas in de toekomst ondergronds op te slaan.

Het Brettenpad tussen de Polonceaukade en de Molenwerf op Sloterdijk is afgesloten vanaf 9 maart tot en met september. Voor de aanleg moeten onder meer boringen plaatsvinden onder de A10 en de Haarlemmertrekvaart door. 

Meer informatie over stadswarmte op de website van Vattenfall.