Eerste appartementen ING-toren gaan in verkoop

De voormalige ING-toren, straks wooncomplex met negen penthouses. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op korte termijn gaan de eerste appartementen in de verkoop in het voormalige ING-complex langs de Haarlemmerweg. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt. Goedkoop worden ze in ieder geval niet. Een aantal grotere woningen gaat vermoedelijk meer dan een miljoen kosten. 

De Voortuinen – de inmiddels gestripte toren- is het eerste deelproject van het complex Westerpark West, waar in totaal zeven- tot achthonderd woningen moeten komen. Volgens ontwikkelaar Pinnacle gaat het om koop- en huurwoningen in de vrije sector. 

Volgens de verkoopbrochure komen er in De Voortuinen appartementen met een omvang van 81 tot 153 vierkante meter. Op de drie bovenste verdiepingen zijn negen penthouses voorzien van 179 tot 325 vierkante meter. Die kunnen eventueel worden samengevoegd tot een penthouse van 600 vierkante meter. Bij Pontsteiger in Houthaven konden bemiddelde kopers ook penthouses samenvoegen.

Bij een gemiddelde vraagprijs per vierkante meter in West -een kleine 6000 euro- zouden de woningen tussen de half miljoen en twee miljoen euro gaan kosten. Maar het is dus nog even wachten op de vraagprijzen. Voor de verkoop van de penthouses is R365/Christie’s International Real Estate ingeschakeld. 

De eerste woningen zijn naar verwachting eind 2020 klaar.