Slopers maken weg vrij voor appartementen

Sloop van kantoorgebouwen, de ING-toren rechts blijft staan en wordt verbouwd. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De sloop van het voormalige ING-complex langs de Haarlemmerweg is in volle gang. In plaats van de kantoorpanden die nu verdwijnen komen drie woongebouwen met de namen Blend, Pepper en Salt. 

Het gaat om 302 huurwoningen, meldt aannemer J.P. Van Eesteren. Twee gebouwen krijgen commerciële ruimtes op de begane grond, met onder meer horeca. De sloop neemt enkele maanden in beslag, zo stelt het bedrijf. Het heiwerk voor de nieuwbouw start deze zomer. 

De Voortuinen
De sloop betekent een nieuwe fase voor het project Westerpark-West. Ontwikkelaar Pinnacle gaat hier in totaal 700 tot 800 huur- en koopwoningen in de vrije sector realiseren. Alleen de voormalige ING-toren blijft staan. Die wordt verbouwd tot luxe woontoren met koopappartementen onder de naam De Voortuinen. 

Penthouses
Een flink deel van de appartementen in De Voortuinen is verkocht, zo blijkt uit de projectsite. Ook de twee penthouses van ruim 300 vierkante meter zijn niet meer beschikbaar. Een van de appartementen kostte 3.385.000 euro, zo blijkt uit informatie van de makelaar

Zeventien appartementen staan nog te koop. De woningen kosten tussen de 345.000 euro (46 vierkante meter) en 725.000 euro (98 vierkante meter).

DeWestkrant