Verborgen paradijsjes ontdekken achter de straatgevels van West

Op 10 juni stellen bewoners hun tuin open voor bezoekers

Van Speijk Ecotuin, een van de verborgen paradijsjes. (Foto S. Schouten)
Hoogstins2024

Achter huizenblokken in drukke straten liggen groene paradijsjes. Bewoners van West stellen op zaterdag 10 juni hun vaak verborgen tuinen open voor bezoekers. Een mooie gelegenheid voor het ontdekken van geurige bloementuinen, educatieve natuurtuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen, zo stelt de organisatie van de open dag.

De stad is druk en veel tuinen zijn betegeld. Terwijl sommige bewoners groen vooral lastig vinden en hun tuin bedelven onder tegels, koesteren anderen ware natuurlijke paradijsjes. Sommige van die verborgen groene parels liggen er al honderd jaar, andere tuinen zijn recent aangepakt. Er zijn wormenhotels, kikkervijvers, bijenvelden, bloemenzeeën en vogelbosjes.

De bewoners zijn op 10 juni vaak aanwezig om over hun tuin te vertellen. Maak aan de hand van de plattegrond je eigen route langs 23 adressen in De Baarsjes, Bos en Lommer, Oud-West en Westerpark. Voor kinderen is er ook veel te beleven. Toegangskaarten € 3,50. Kinderen en stadspashouders gratis. Meer info: opentuinenwest.nl

DeWestkrant