Voorstellingen ZID Theater in Kolenkitbuurt tijdens Nationaal Theaterweekend

Re-Dreams. (Foto Maria Morales)
Hoogstins2024

ZID Theater in de Kolenkitbuurt opent de deuren tijdens het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari. Het theater in Broedplaats Bouw aan de Roos van Dekamaweg heeft drie voorstellingen geprogrammeerd. 

Op vrijdag 26 januari (20.00 uur) is de première van twee voorstellingen: Circels van Issam Zemmouri en Zaher Hamzat, en Not Only One van Nivin Baranbo. Dynamische dans en theater, waarin de makers hun traditie en toekomst met elkaar verbinden.

Op zaterdag 27 januari (20.00 uur) is de locatievoorstelling Re-Dreams, waarin het publiek wordt meegenomen op een zintuigelijke reis door diverse ruimtes van Broedplaats Bouw. Met onverwachte ontmoetingen en dynamische scène’s van een grote cast acteurs en dansers. 

Op zondag 28 januari (17.00 uur) is er de collage-voorstelling Roots & Wings, die bestaat uit zes scène’s van elk tien minuten; gemaakt en gespeeld door drie jonge performers uit Nederland en drie uit België. Dit in samenwerking met Madam Fortuna uit Antwerpen. 

“Toegankelijke ruimten voor kunst en cultuur, zoals in Broedplaats Bouw waarin wij zijn gevestigd, zijn bruisende plekken waar iedereen welkom is,” aldus Karolina Spaić van ZID. De multidisciplinaire voorstellingen zijn volgens haar fysiek en associatief, met acteurs, dansers en muzikanten van verschillende culturele achtergronden en gender. “Diversiteit zit in ons DNA.”

Rond elke voorstelling is er een randprogrammering en is er gelegenheid om de makers te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Voor tickets en meer informatie: www.zidtheater.nl 

DeWestkrant