Vrouwenvoetbalteam loopt 40 kilometer in Nacht van de Vluchteling

Het damesteam van VVA/Spartaan.
Hoogstins2024

Op zaterdag 16 juni vindt de Nacht van de Vluchteling plaats. Vanaf de Westergasfabriek is er een avondloop van tien of twintig kilometer om geld op te halen voor vluchtelingen. Ook is er een nachtelijke loop van 40 kilometer met eveneens de Westergasfabriek als start en finish.

Het damesvoetbalteam van de Amsterdamse amateurclub VVA/Spartaan loopt met zeven meiden de veertig nachtelijke kilometers. ”Ook al zijn onze doelpunten op één hand te tellen, we blijven erin geloven en geven nooit op. Ons doorzettingsvermogen zetten we vol overtuiging in voor mensen op de vlucht voor oorlog en conflict”, zo stellen de voetbalsters, die meedoen onder de naam Team Spartaanse vrouwen. 

Lopers zamelen met hun deelname geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Vorig jaar werd 1,6 miljoen euro opgehaald door vijfduizend deelnemers. Voor het eerst wordt dit jaar wordt ook live een tv-show uitgezonden vanuit de Westergasfabriek. 

De Stichting Vluchteling is op zoek naar meer deelnemers voor de nachtelijke wandeltochten. Voor meer informatie: https://www.nachtvandevluchteling.nl

DeWestkrant