Wachtlijst voor zonnepanelen op gashouder

De Gashouder. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Omwonenden van de Westergasfabriek hebben massaal zonnepanelen aangeschaft die op het dak van de gashouder komen. Alle 1024 zonnepanelen zijn vergeven aan 155 leden, zo meldt coöperatie Ecostroom. De panelen zullen waarschijnlijk in de eerste week van juli worden geplaatst.

Belangstellenden die nog geen zonnepaneel hebben gekocht, komen op een wachtlijst. Zij krijgen een seintje zodra er meer zonnepanelen worden geplaatst op de gashouder, of op andere plekken in de buurt. De panelen zijn milieuvriendelijk én op termijn rendabel door een beparing op energiekosten, zo stelt Ecostroom.

Het zonnepanelenproject op de gashouder heeft een grote symbolische waarde. De Westergasfabriek produceerde vroeger gas uit steenkolen voor stadsverlichting. Binnenkort is de gashouder dus een leverancier van groene stroom.

Huygens College

Het Huygens College in Oud-West heeft ook het dak beschikbaar gesteld voor de plaatsing van zonnepanelen. Donderdag opent stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst het project, waarbij omwonenden eveneens zonnepanelen konden aanschaffen.

August Allebéplein

Omwonenden van het August Allebéplein in Nieuw-West kunnen nu ook zonnepanelen kopen voor op het dak van een gebouw op het plein. Het gaat om ongeveer 350 panelen. Bewoners uit de volgende postcodes kunnen meedoen: 1054, 1057, 1058, 1059, 1061, 1062 en 1075.

DeWestkrant