Waarom het loont om te werken in een kantoor bij een park

Hoogstins2024

Een kantoor in de buurt van een park heeft veel voordelen. Het kan stress verminderen en je creativiteit prikkelen. Mag je hond mee naar kantoor, dan kun je bovendien tijdens je pauze makkelijker samen een rondje lopen. In dit artikel vertellen we je meer over de ideale werkplek.

Positieve effecten 
Verschillende kantoren in Amsterdam zitten in de buurt van een park, zoals aan het Rembrandtpark of het Westerpark. Een kantoor bij een park kan een enorm positieve impact hebben tijdens het brainstormen over innovatieve en creatieve ideeën. Een park heeft iets rustgevends. Eén blik erop en je wordt automatisch kalmer, waardoor je makkelijker tot nieuwe inzichten komt. Uit meerdere onderzoeken is ook gebleken dat uitzicht op natuur helpt om je te concentreren én je stress te verminderen. Kijk je uit op bomen, dan bestaat de kans dat je je beter kunt focussen en ontspannen. En dat maakt je productiever.

Rondje lopen
Veel mensen houden ervan om tijdens de pauze een rondje te lopen rondom het kantoor. Daarnaast kan een park in de buurt van kantoor ook handig zijn als een collega of jijzelf even het pand uit wil. Bijvoorbeeld als er een meningsverschil is of er slecht nieuws is geland. De meeste mensen worden rustiger als ze frisse lucht hebben ingeademd. Na een rondje in het park gaan ze een stuk kalmer weer aan de slag. Dit heeft een positief effect op de werksfeer.

Hond mee naar kantoor
In steeds meer kantoorpanden is het toegestaan om een huisdier mee te nemen. Als dit ook bij jouw kantoorruimte is toegestaan, kan dit enorm leuk zijn. Vooral als dit kantoor bij een park staat. Tijdens de pauze kun je dan een rondje lopen met de hond. Laat je hond flink rennen en vervolgens uitpuffen op kantoor. Handig: je hond is dan niet druk op kantoor.

In welk kantoor ga jij werken?
De plek waar je werkt, maakt het verschil. Werk je op een kantoor in de buurt van een park, dan zit je goed. De nabijheid van zo’n groene omgeving biedt veel voordelen. Bij welk park in Amsterdam zou jij kantoorruimte willen? Bekijk dit overzicht van kantoren in Amsterdam met een groen uitzicht.

DeWestkrant