West Begroot: kom met ideeën om buurten mooier, gezelliger, groener of beter te maken

Misschien heb je het al gezien of gehoord? West Begroot is weer gestart! Dit betekent dat iedereen van 12 jaar en ouder uit West weer ideeën die de buurten van Amsterdam-West mooier, gezelliger, groener of beter maken, kan indienen.

Of het nu gaat om een graffiti- of dansworkshop, een muurschildering, een schaaktoernooi of een groene relaxplek. Het kan van alles zijn. We ontvangen je ideeën graag! Ook van jongeren en jongvolwassenen. Je kunt je idee indienen tot en met dinsdag 9 juli 2024.

Hoe werkt het?
Je kunt alleen of samen met anderen een idee indienen bij West Begroot. Dit kan heel eenvoudig via het online formulier op westbegroot.amsterdam.nl. Ook kan het team van West Begroot je hierbij helpen.

Nadat je je idee hebt ingediend, kijkt de gemeente of dit idee haalbaar is. Is dit het geval? Dan gaat het idee door naar de stemfase. In die fase stemmen bewoners uit West op de ideeën van buurtbewoners. De plannen met de meeste stemmen, voert de gemeente uit in 2025.

Een openluchtbioscoop in West
Iemand die vorig jaar zijn idee indiende bij West Begroot, is Osvaldo Genco. Hij liep rond met een idee voor een openluchtbioscoop in West: De Baarsjescoop. In de stemfase kreeg het idee genoeg stemmen, met als resultaat dat het dit jaar wordt georganiseerd.

Als aankomend filmmaker is hij ervan overtuigd dat film een ideaal middel is om mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en culturen met elkaar te verbinden.

De Baarsjescoop
“Ons stadsdeel is ontzettend divers en heeft zoveel te bieden. De Baarsjescoop is een perfecte manier om dit te laten zien. Het geeft de kans om te genieten van onze mooie buurten en de mensen die er wonen. Met De Baarsjescoop wil ik graag mensen verbinden en laten zien wat er allemaal mogelijk is.”

Naast film speelt lekker eten ook een belangrijke rol bij De Baarsjescoop. Niets verbindt mensen namelijk meer dan lekker eten. De eerste De Baarsjescoop heeft een Marokkaans thema. Er zijn bijvoorbeeld verschillende Marokkaanse gerechten en thee verkrijgbaar. Ook is er popcorn.

Leuk voor jong en oud
De eerste De Baarsjescoop vindt plaats op 29 juni in het Erasmuspark en begint om 15.00 uur. De films die worden gedraaid zijn voor alle leeftijden, dus kinderen zijn ook welkom. Twee weken voor het evenement wordt op de website van de Baarsjescoop bekendgemaakt welke films te zien zullen zijn.

Dien nu jouw idee in!
Op West Begroot vind je meer informatie, inclusief handige tips en voorbeelden van plannen. Ook het formulier om jouw idee in te dienen, vind je hier online.

Heb je nog vragen of hulp nodig? Bel of app naar 06 3919 5580. Je kunt ook mailen naar westbegroot@amsterdam.nl. Team West Begroot helpt je graag verder.