West heeft hoogste gemiddelde besmettingscijfer, 95 procent is omikron

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In West was het aantal vastgestelde coronabesmettingen vorige week hoger dan gemiddeld in Amsterdam. Hier steeg het aantal positief geteste personen van 693 naar 848 per honderdduizend. In heel Amsterdam waren er vorige week 836 positief getesten per 100.000 inwoners. In Nieuw-West is het aantal positief getesten 791 per 100.000. Daar steeg het aantal positief getesten met meer dan zestig procent.

Nieuw-West heeft de laagste vaccinatiegraad van heel Amsterdam. 57 procent is volledig gevaccineerd. Daarbij kreeg 9 procent van de inwoners boven de achttien jaar vorige week een boostervaccinatie, waarmee de vaccinatiegraad aldaar op 66 procent is. In West is 77 procent van de bevolking boven de achttien jaar gevaccineerd, inclusief boosters.

Volgens het ARGOS consortium, dat gegevens verzamelt voor onderzoek, is het aandeel van de besmettelijker omikron-variant in de Amsterdamse besmettingscijfers inmiddels 95 procent. Vandaag maakte het RIVM bekend dat het omikron-coronavirus minder diep in de longen komt en daardoor wellicht minder schadelijk is.