Aantal positieve coronatests daalt behoorlijk in West en in Nieuw-West

Etalage met mondkapjes en handgel, Da Costakade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het aantal mensen dat een positieve uitslag kreeg na een coronatest is afgelopen week behoorlijk gedaald: in West met ruim dertig procent en in Nieuw-West met iets minder dan dertig procent.
Voor heel Amsterdam meldt de GGD ook een daling van een derde. In West is het aantal vorige week gemeten besmettingen 349 op 10.000 inwoners. In Nieuw-West ligt dat aantal nog wel een stuk hoger: 535. Daarmee is het aantal besmettingen per 10.000 hier nog wel het hoogste van de stad.
Op de persconferentie van gisteren kondigde premier Rutte voor bepaalde regio’s de mogelijkheid van een strengere lockdown met een avondklok en schoolsluiting aan. Opvallend daarbij was dat hij Amsterdam niet noemde. Regio’s die in aanmerking komen voor de lockdown zijn Rotterdam en Twente.
Landelijk wordt de gedeeltelijke lockdown vandaag vanaf 22.00 uur verzwaard. Twee weken lang gaan de bioscopen, zwembaden en theaters dicht. Daarbij mag je maar met twee personen buiten afspreken. Ook mogen er maar twee mensen thuis op bezoek komen. Deze maatregelen komen bovenop de vorige maatregelen waaronder de sluiting van de horeca en het verbod op de verkoop van alcohol.