Tieners op de vlucht voor de politie, springen in de Admiralengracht

(beeld: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bij het ‘Kippenbruggetje’ over de Admiralengracht in De Baarsjes was woensdagmiddag een grote politiemacht op de been. Agenten van twee busjes en een motoragent waren bezig met het opvissen van twee jongens die op de vlucht voor de politie in de Admiralengracht waren gesprongen. Dat meldden omstanders. Ze zijn kort na elkaar ingerekend en naar het bureau gebracht. Het is onbekend wat de twee op hun kerfstok hebben.


Volgens de politie sprongen de jongens ineens in het water toen ze werden gecontroleerd. “De aanwezige collega’s zagen vervolgens dat de jongemannen plastic zakjes met daarin bolletjes, vermoedelijk harddrugs, in het water aan het verscheuren waren. Toen de jongens klaar waren, klommen ze zelf weer uit het water”, aldus de politie op Facebook. “Terwijl de jongens schreeuwden dat wij toch niets zouden vinden, zagen wij op de achtergrond de bolletjes drugs nog gewoon drijven.⁣”
De politie heeft de drugs uit het water gevist. Bij de jongens thuis is onder andere een nepvuurwapen in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast.

DeWestkrant