Woningen in Houthaven voor ‘sociale’ werkende jongeren

Impressie van het gebouw Lariks met jongerenwoningen. (Beeld Woonstichting De Key)
Hoogstins2024

In Houthaven komen 455 nieuwe huurwoningen beschikbaar voor werkende jongeren. Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij woonstichting Lieven de Key. De eerste woningen van de gebouwen Lariks en Mahonie worden begin 2023 opgeleverd. De huurprijzen zijn tussen de 325 en 350 euro per maand.

Lieven de Key wijst de woningen zelf toe aan jongeren tussen de 18 en 28 jaar die werken of bijna klaar zijn met hun studie. De inschrijfduur van Woningnet geldt niet. De woningen worden toegewezen op basis van een ‘matchingsproces’, aldus Lieven de Key. “Via dit matchingsproces kun jij jouw nieuwe huisgenoten vinden. Dit is grotendeels digitaal en hiervoor vul je een vragenlijst in.”

Lieven de Key verwacht van huurders dat zij zich inzetten voor hun woonomgeving, zodat die er ‘netjes en gezellig’ uitziet. Ook staat op de site dat de kandidaten graag andere mensen willen kennen en houden van sociale activiteiten. Er geldt een inkomensgrens van 24.000 euro. 

Het gaat om een tijdelijk jongerencontract voor vijf jaar. De woningen zijn ‘semi-zelfstandig’, wat betekent dat huurders er wonen met huisgenoten en een (woon)keuken delen. Zij beschikken zelf over een studio van 19 vierkante meter met badkamer. Meer op de projectwebsite.

DeWestkrant