Zing je vals? Bij Koor Geen Gehoor vinden ze dat prima

(Foto Koor Geen Gehoor)
Hoogstins2024

Iedereen mag meedoen bij Koor Geen Gehoor, ook als je heel vals zingt. Vanaf 4 september is Podium Horizon in de Spaarndammerbuurt iedere maandagavond de repetitieruimte van Koor Geen Gehoor. “Voor mensen die niet kunnen zingen, of het niet durven’’, aldus initiatiefnemers Abel en Anne Maaike. 

Zij kwamen erachter dat veel mensen graag willen zingen, maar dit niet durven. Ook zijn er veel mensen die vinden dat zij niet goed kunnen zingen. Voor deze doelgroep is Koor Geen Gehoor opgericht. Nieuwe leden hoeven niet op auditie te komen: “Wij bieden een laagdrempelige activiteit. We staan gewoon lekker wekelijks te zingen met elkaar.’’

Want hoewel veel mensen graag onder de douche staan te zingen, is niet iedereen gezegend met de zangkwaliteiten van Adele, Freddie Mercury of Whitney Houston, stellen Abel en Anne Maaike. De deelnemers aan het koor vinden allemaal dat ze niet kunnen zingen, maar doen het gewoon graag.

Veel mensen hebben schroom om te zingen, merkt Anne Maaike. Dat wordt deels veroorzaakt door tv-programma’s als Idols en The Voice, vindt ze, waarin de nadruk ligt op goede zang. Daarnaast is zingen niet eenvoudig om te doen. “Zingen betekent dat je je kwetsbaar moet opstellen.’’

Na Groningen, Leeuwarden en Emmen gaat Koor Geen Gehoor op 4 september ook van start in Podium Horizon in Amsterdam, onder leiding van dirigente en zangeres Tania Ferrageau de St. Amand. Iedereen mag gratis op een proefles komen. Aanmelden kan op de website www.valszingen.nl Deelname kost 25 euro per maand.

DeWestkrant