Marja’s ijswinkel in De Baarsjes verkoopt Barbie-ijs

Snackbar in Jan Evertsenstraat breidt uit

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Na een ingrijpende verbouwing is snackbar Marja in de Jan Evertsenstraat weer open. De zaak heeft er een ijswinkel bijgekregen: Oh my gelato.

Toen snackbar Marja maandenlang dicht was, was er paniek in De Baarsjes. Marja zou toch niet verdwijnen? Gelukkig bleek dat loos alarm. Zoals onze columniste Annet de Jong hier beschrijft, oogt de snackbar in de Jan Evertsenstraat 20 na een ingrijpende verbouwing  ‘frisser dan voorheen’.

IJsmachines
Sinds een week staan er in de zaak kloeke ijsmachines opgesteld. De eigenaar heeft het assortiment van friet, snacks en shoarma uitgebreid met zelf gedraaid ijs. IJsliefhebbers kunnen daarvoor terecht bij het rechtergedeelte van de zaak. Oh my gelato is de naam van de ijswinkel. Op een hoorntje, in een bakje. De vrouw van de eigenaar schept er lachend een paar bollen op of in (vanaf 2 euro voor één bol).

Barbie-ijs
Er is sorbetijs van citroen en watermeloen. Het andere ijs is romiger en is er in smaken als cheesecake, mango, pistaches, nutella en hazelnoot. Maar het opvallendste is toch wel het Barbie-ijs. De naam van dit aardbeienijs is bedacht door de vrouw van de eigenaar. Een slimme zet. De gelijknamige pop is immers door de bioscoophit Barbie hotter dan hot.

Meer ijsadressen
Met Oh my gelato heeft de Jan Evertenstraat er weer een ijsadres bij. Eerder schreven we al over het croissantje ijs dat bij Fort Negen te koop is. En dan hebben we nog Health Corner, waar je ijscoupes met pistaches en wortelsap vindt.

DeWestkrant