1000ste patiënt voor oefentherapeut Reem Izzet

Hoogstins2024

Een geweldige mijlpaal! Afgelopen vrijdag 3 juni heeft oefentherapeut-Mensendieck Reem Izzet haar 1000ste patiënt in behandeling genomen in haar praktijk aan de Pieter Calandlaan 339. Dat is natuurlijk reden voor een klein feestje mét taart.

“Ja, ik ben best wel trots”, zegt Reem met een brede glimlach. “Ik werk nu 16 jaar in deze praktijk en help mensen met veel aandacht en liefde. Ik vind het belangrijk goed te luisteren naar mijn patiënten. En ik ben ook wel een beetje streng tegen ze, maar op een leuke manier. Af en toe een grapje tussendoor zorgt voor een fijne sfeer tijdens het doen van de oefeningen. Het geeft mij veel voldoening als patiënten tevreden en zonder pijn de deur uitstappen. Uit de hoge waarderingscijfers en lovende reviews blijkt dat mijn patiënten inderdaad heel tevreden zijn met mij en mijn behandelingen. Dat geeft veel voldoening.”

Wat doen oefentherapeuten ook alweer? Reem licht toe: “Wij helpen bijvoorbeeld bij pijn aan de rug, nek of schouders. Maar ook bij spanningshoofdpijn, ademhalingsproblemen, artrose of reuma. Dat doen we door spieren te versterken, of juist te ontspannen. Soms leren we mensen omgaan met hun pijn of beperkingen. En we maken mensen bewust van hun houding en manier van bewegen, en leren die te verbeteren.

Daarnaast is Reem geregistreerd bekkentherapeut. Ze vertelt enthousiast: “Ik help dagelijks vrouwen met pijn in de onderrug of bekken tijdens of na de zwangerschap. Ook help ik veel vrouwen én mannen met ongewenst urineverlies of obstipatie. Gelukkig verdwijnt het taboe rond dit soort klachten en zoeken mensen eerder hulp, want ze zijn met de juiste hulp prima te verhelpen.”

Inmiddels is de pauze voorbij en zit de volgende patiënt al in de wachtkamer. “Sorry, maar ik moet weer aan het werk. Op naar de 2000!”, zegt Reem met een knipoog. Na nog een laatste hap taart gaat ze doen wat ze het allerliefste doet: haar patiënten helpen.

Aanmelden als nieuwe patiënt of overbrengen van felicitaties kan via telefoon 020-6104114 of e-mail info@gezondehouding.nl. Oefentherapie wordt vergoed uit alle aanvullende verzekeringen. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is niet nodig. Zie de website www.gezondehouding.nl voor meer info.

DeWestkrant