Zó pimp je je tuin of balkon in West

Het Groene Paradijs in Westerpark. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Op zaterdag 11 juni staat Open Tuinen West op de agenda. Laat je inspireren door de mooiste groene plekken van de buurt en pak daarna je eigen tuin of balkon aan. Wij weten waar je de juiste ingrediënten vindt.

In West zijn tientallen prachttuintjes te vinden. Op 11 juni wordt Open Tuinen West georganiseerd en kun je 23 van die groene plekken ontdekken. Op deze website kun je zien welke tuinen er meedoen. Wandel langs geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen en sierlijke stiltetuinen en bekijk hoe bewoners hun tuinen, binnenplaatsen en daken hebben vergroend. Kaarten kosten 3,50 euro. Op de dag zelf zijn ze verkrijgbaar bij een van de startpunten. Kinderen en stadspashouders kunnen gratis meedoen. Wedden dat al dat gegluur veel inspiratie oplevert en dat je meteen aan de slag wilt? Bij deze zaken vind je wat je nodig hebt.

1. Chris Bloemsierkunst, Jan van Galenstraat
Vanbuiten lijkt Chris een kleine jongen, maar dat is hij geenszins. Deze zaak in Bos en Lommer heeft een plantenkas van 400 vierkante meter. In die jungle loop je vast wel tegen wat toffe buitenplanten aan.

2. De Balkonie, Jan Evertsenstraat
Een vertrouwd adres in De Baarsjes voor iedereen die van zijn balkon een miniatuurpark wil maken of zijn tuin een boost wil geven. Balkonplanten in overvloed, plus potten, verlichting, buitenkleden en gereedschap. De meubels zijn ook om van te smullen, zoals rotan stoelen en een balkonbar.

3. Het Groene Paradijs, Van Hallstraat
Na een verbouwing is deze bloemen-en plantenzaak in Westerpark weer back in business. Tussen de buitenplanten zitten exemplaren met bonte kleuren (viooltjes, hortensia’s), maar voor ‘gewoon’ een olijfboom of conifeer kun je er ook terecht.

4. Kweek Stadstuinwinkel, Spaarndammerstraat
Deze zaak in Westerpark richt zich op ‘iedereen die eens wat wil laten groeien op balkon, terras of geveltuin’, en heeft daarvoor van alles in huis: bloemzaden, kuip-, perk- en vaste planten, potterie, steunmateriaal en klein gereedschap. Wil je een kruiden- of groentetuintje opzetten, dan zit je hier ook gebakken.

5. Wildernis, Bilderdijkstraat
Bij de stadstuinwinkel van Oud-West mixen potten, plantenbakken, gieters en boeken over tuinieren met planten in alle maten en soorten.

DeWestkrant