102 vooral middeldure huurwoningen en eetcafé op Brediuslocatie

Artist impression van de Brediuslocatie (Bron: persbericht Brediuslocatie)
Hoogstins

De Brediuslocatie in de Spaarndammerbuurt gaat bebouwd worden met 102 huurwoningen. Tachtig procent hiervan is middeldure huur. Op de begane grond komt er een eetcafé. Volgens het stadsdeel zijn de plannen en de selectie van projectontwikkelaar NL Development tot stand gekomen in overleg met de bewoners. NL Development gaat zelf de woningen aankopen en verhuren.

Er zou behoefte zijn aan middeldure huur voor gezinnen in de buurt. Daarnaast zou doorstroming vanuit de buurt mogelijk moeten zijn. Vandaar dat is afgeweken van de normale 40-40-20-verhouding bij nieuwbouw. Nu gaat dus tachtig procent van de woningen naar huurders met een middeninkomen en twintig procent naar de vrije sector. Volgens stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst is er namelijk een ‘schreeuwende behoefte’ aan huurwoningen voor middeninkomens.

De Brediuslocatie ligt in de Spaarndammerbuurt, tussen het spoor en de Zaanstraat en naast het Brediusbad. In 2004 stond hier nog een sporthal, die afbrandde. Daarna realiseerden buurtbewoners tuintjes op deze plek. Drie jaar geleden nog protesteerden bewoners van de Zaanstraat tegen bouw op deze plek.

Volgens de site van de gemeente moet de bouw in 2025 klaar zijn.