Buurt teleurgesteld, ambachtelijke slagerij weg uit Spaarndammerstraat

De panden in 2017, met destijds nog slagerij De Roode. (Foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Hij weet dat ‘de mensen’ het jammer vinden, maar toch gaat slagerij John de Roode weg uit de Spaarndammerstraat. De eigenaar van het pand wilde renoveren en daardoor moest De Roode er tijdelijk uit. Voor hem de aanleiding om te stoppen met de zaak. “Ik wil meer tijd hebben voor mijn kinderen.” 

Achttien jaar geleden nam hij daar de Keurslagerij over. Na een tijdje stapte hij over op belegde broodjes en lunch. Het filiaal in Heemskerk -volgens De Roode het vlaggenschip genoemd- blijft wel bestaan.

Het was volgens de winkelier hard werken om de zaak in de Spaarndammerstraat rendabel te houden. “Het ligt er misschien aan dat we in een dorp liggen, maar in Heemskerk kunnen we op woensdagmiddag en donderdag gewoon dicht zijn. In Amsterdam kun je daar niet mee aankomen.”

Buurtbewoners reageerden onthutst. Geruchten gaan dat er een filiaal van Marqt in de voormalige slagerij zal komen. De Roode zegt dat de eigenaar ‘andere plannen’ heeft met het pand.

Wie de zelfgemaakte grillworst en ossenworst van De Roode zal gaan missen, kan terecht bij Brasserie van Noordt. Daar maakt personeel van de slagerij een doorstart met de broodjes met vleeswaren die vers worden gemaakt in Heemskerk.