Ondernemers Bos en Lommerweg organiseren zich

Het is vaak een vrolijke boel aan de Bos en Lommerweg. (foto: Martine de Vente)
BoLoSpringforKids

De Bos en Lommerweg is populair vanwege de OBA en De Nieuwe Boekhandel, maar ook vanwege de baklava en de grote Dirk die er zit. Maar een eenheid is het niet echt. Daar komt verandering in, als het aan de winkeliers ligt. Een ondernemersvereniging is in oprichting.

Boris de Wit van Rijkhoff Banket en Monique Burger van De Nieuwe Boekhandel nemen samen het initiatief tot het oprichten van een nieuwe ondernemersvereniging voor de Bos en Lommerweg. Burger gaf al eerder aan nog steeds kansen hiervoor te zien in de winkelstraat, zeker nu er aan de Haarlemmerweg 900 woningen bij komen.

Burger schrijft in de nieuwsbrief van De Nieuwe Boekhandel dat ondernemers van plan zijn een zogenaamde Bedrijfs Investeringszone op te richten. Bij voldoende draagvlak, moeten alle ondernemers meebetalen aan een zogenaamde BIZ-vereniging die investeert in bijvoorbeeld veiligheid en promotie. Daarnaast krijgt de BIZ ook subsidie van de gemeente.

In de stad zijn 49 van deze gebieden, zoals de Kinkerstraat en de Haarlemmerstraat. De Jan Evertsenstraat stond ook op dit lijstje, maar is geen BIZ-gebied meer. Voor de zomer werd bekend dat deze BIZ-vereniging onvoldoende stemmen kreeg om door te gaan.