50 kastjes met kunst buiten op WG-terrein

Kunstwerk van Rene Mos, in een van de vitrinekastjes op het WG-terrein. (Foto WG Kunst)
Hoogstins2024

Op het WG-terrein in Oud-West zijn buiten 50 vitrinekastjes met kunstwerken te zien. Het gaat om een gratis kunstroute van WG Kunst met het thema kringloop.  

De werken zijn gemaakt door kunstenaars uit Oud-West en van elders. Via een QR-code bij de gele kastjes kun je meer informatie vinden over de kunstenaar en het kunstwerk. Ook zijn er vijf vitrinekastjes met werk van buurtbewoners. 

Je kunt van kunstwerk naar kunstwerk lopen; de kastjes staan op zichtafstand van elkaar. De route gaat vanuit WG Kunst aan de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 over het WG-terrein met een doorloop naar De Hallen. Daar staan ook negen kunstkastjes.

De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen tot en met 30 augustus. Meer informatie via de website van WG Kunst

De deelnemend kunstenaars zijn Tanja van Abbema, Femke de Bakker, Hannie Berendse, Mirjam Berloth, Erik Bindervoet, Edith Bons, Jacqueline Bohlmeijer, Anneke Bruin, Niek Bruynzeel, Colette Curfs, Gertruud Dentjens, Moon van Drunen, Femmie Duiven, Margot van Ham, Femke van Heerikhuizen, Francisca Henneman, Evo van Huijzen, Pedro Kastelijns, Astrid Keijser, Saskia Koster, Roos van Lierop, René Mos, Anna Mulder, Anneliek Nieuwland, Mirjam Offringa, Dominique Panhuysen, Lisbeth Parisius, Gerard Pouw, Maddy Rentenaar, Erna van Sambeek, Helmie van de Riet, Tynke van Schaik, Catharina Scholten, Kaat Schulte, Andrea Simal, Ramesh Singh, H.F. van Steensel, Rudolf Valster, Ingeborg Vandamme, Chiel Veffer, Annechien Verhey, David de Visser, Wasco, Arnold Weel, Frits Wielders, René Windig, Ursula Woerner, Mino Wortel, Astrid Zuidema en Agata Zwierzynska

DeWestkrant