Van festival naar festival op de oevers van de Sloterplas

Sloterplasfestival. Foto: Facebook.
Hoogstins2024
Op zaterdag 16 september is het Sloterplas Art Festival. De dag erna is er wéér een gratis feest aan het water: het Sloterplas Festival.  Check hier wat er zoal op het programma staat.

1. Sloterplas Art Festival
Dit intieme festival rond kunst en cultuur binnen Nieuw-West vindt plaats bij de Buurtwerkplaats Noorderhof naast het Sloterparkbad. Wat vijftien jaar geleden begon als een buurtinitiatief, is inmiddels uitgegroeid tot een publieksevenement aan de Sloterplas. Tijdens het event is de fototententoonstelling ‘15 jaar Sloterplas Festival’ te zien. Behalve deze expo zijn er ook hapjes, drankjes, workshops en kleinschalige optredens. Je kunt leren om te dichten of djembé te spelen. Of meedoen aan een thee- en kruidenceremonie. Er is spoken word en muziek van New West Friends by Luan Buleshjkai. Het Frankfurter Polka Trio is ook van de partij, net als ZID Theater. Het Sloterplas Art Festival opent de poort van de Buurtwerkplaats om 17.00 uur en sluit deze om 22.00 uur. Meer informatie op creamclub.nl.

2. Sloterplas Festival
Dit festival op 17 september is aan de waterkant bij Winkelcentrum Osdorpplein. Er zijn meerdere podia en vele (eet)kramen. Muziek en straattheater voeren de boventoon in de programmering. De band Gene Gene brengt een mix van punk tot jazz en van disco tot dub, Funky Town Family kruipt achter de draaitafels om de heupen te laten schudden en de aanstekelijke klanken van de Surinaams-Nederlandse Chabiang Boys wil je vast ook niet missen. De mannen, ook bekend als Ragga Papa’s, zijn bekend van nummers als Murder She Wrote en Oene gwanda baka moro. Volgens kenners voel je dat ze liefde voor muziek hebben. Het event begint om 12.30 en eindigt om 22.00 uur.